Om Gamlestølen

EKTE | VAKKER | SPENNENDE | HELÅRSDESTINASJON

Gamlestølen - tradisjon og nybygg i skjønn forening

Gamlestølen eies og drives av Kjell Bergum. For endel år siden bestemte Kjell seg for å utvikle fjellet han er oppvokst, slik at flere kunne få ta del i den unike naturen som omgir denne delen av Synnfjell, midt i mellom Fagernes og Lillehammer. Gamlestølen ligger i Etnedal kommune i Valdres, helt øst i Valdres.

Play Video
Fra Oslo tar det drøye to timer å komme seg til fjells – og rett ut en natur hvor du kan nyte uten at du har andre folk rundt deg på alle kanter.

Gamlestølen er et gammel seterområde hvor det har vært drift i uminnelige tider. Kjell er opptatt av at denne kulturen skal beholdes. De som allerede har kjøpt tomt og bygd hytte i området, føler virkelig at dette fjellområdet er noe unikt.

Når det gjelder hyttebygging, er det lagt ned mye jobb i god infrastruktur. Vann, avløp, elektrisitet og fiber er lagt inn til hytteveggen. Her kan det moderne familielivet og det primitive fjellivet gå som hånd i hanske.

Som et samlingspunkt oppe på fjellet, har man utviklet Fjellstogo til et intimt spisested og event location.

Fra besøksgården vil det etter avtale bli arrangert alt fra rideturer til hundekjøring avhengig av årstid. På grunn av koronaen har besøksgården vært nedstengt. Vi søker nå nye drivere til gården.

Vi er opptatt av at området skal brukes og oppleves i pakt med naturen. Derfor er det vinterstid milevis med preparerte skiløyper hvor du normalt har snø fra tidlig høst og ut i mai

I PAKT MED NATUREN

Hytteområder

Våre hyttegrender er klare for deg

Gamlestølen

Her var den første hyttegrenden på Gamlestølen. De fleste tomtene har en utsikt som kan ta pusten fra noen og enhver. Hyttegrenden strekker seg fra litt ovenfor Gamlestølen Fjells.

Skåletjernshøgda

Skåletjernshøgda

Denne hyttegrenden ligger litt for seg selv i forhold til Gamlestølen Fjellstogo. Her er tomtene lagt inn i naturen med utsikt til Spåtind 1414 og Synnfjellmassivet og områdene rundt.

Graneistølen

Graneistølen

Hyttegrenden smyger seg oppover fjellet og mange tomter har utsikt mot mektige Spåtind 1414 moh.Tomtene er solrike og også her glir hyttene inn i terrenget.

Langtjern

Langtjern

Dette er den nyeste hyttegrenden og ligger med utsikt utover Langtjedn naturreservat. Reservatet består av 534 dekar hvor det er yrende fugleliv. Hyttegrenden ligger i svakt hellende terreng og meget solrikt.​

IMG_0362 (1)

Bakkotjednet

Tomtene ligger på omlag 1000 m.o.h, idyllisk plassert rundt tjernet. De ligger lunt og koselig til og har egen badeplas ved vannet. Hyttegrenda består av få hytter/ tomter.